Meny
Laddar...

Lyckat samarbete ledde till sänkt C02-utsläpp!

2024-03-21

Som Sveriges största och mest anlitade containertransportör är det vårt yttersta ansvar att skapa förutsättningar för hållbara transporter. Vi vet vart vi är på väg i vår hållbarhetssatsning och vi vet även hur vi ska göra det, och samarbetet med Nordic Bulkers är ett mycket bra exempel. Karl Relfson, Affärsområdeschef på Nordic Bulkers, kommenterar: 

"Vi är glada över att ha en samarbetspartner i Skaraslättens som strävar åt samma håll som oss när det kommer till hållbarhet. Jag tror starkt på att det kommer att hända mycket inom hållbarhet i transportbranschen inom den närmaste framtiden, och just därför känns det här initiativet extra bra. Det har verkligen stärkt våra respektive erbjudanden." 

Biogas ger oanade miljöeffekter 

Det sker många olika miljösatsningar inom transportbranschen. Elektrifieringen går framåt, men den löser inte problemet ensamt. Biogas är en lösning som har oanade effekter, vilket vi inte minst märkt sedan vi lanserade våra nya bilar. Johan Söderström, Försäljningschef på Skaraslättens, berättar: 

"Det är fantastiskt att se hur vårt samarbete med Nordic Bulkers har lett till en märkbar minskning av vårt gemen­samma koldioxidavtryck. Bara sedan den 29 juni 2023 har vi sänkt våra CO2-utsläpp med 123,8 ton. Det är härligt att se hur våra gemensamma ansträngningar att prioritera miljövänliga och högkvalitativa transportlösningar ger positiva effekter." 

Utöver biogassatsningen har vi även god erfarenhet av att tanka våra bilar med HVO100. 

Det kommer att hända en hel del de kommande åren vad gäller miljövänligare transporter, och då är det viktigt att vara på tårna. Skaraslättens och Nordic Bulkers gemensamma resa mot minskade CO2-utsläpp fortsätter. Kon­takta oss för att få reda på mer om vårt engagemang och våra tjänster. 

Nordic Bulkers, med sitt huvudkontor i Göteborg, är en pionjär inom logistik och erbjuder en hållbar och kvalitativ transportkedja. 

Skaraslättens, Sveriges största och mest anlitade containertransportör, är drivande inom hållbara transportlösningar. Med närvaro i Skara, Helsingborg och Stockholm, erbjuder vi flexibla och kostnads­effektiva alternativ. 

För mer information om Skaraslättens Transport AB:s satsning på biogsbilar, kontakta: 

Johan Söderström 
Sälj & marknad 
0511 - 75 90 29 / 070 - 440 89 36 

Samuel Ask 
VD 
0511-75 90 02 I 076 - 125 96 71